Friday, April 29

I rindu nak exam!

Bismillahhirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Hari ni dah Jumaat, alhamdulillah.. Fikiran rini banyak melayang-layang ke era kegemilangan mase kat kampus.. Rindu dewan kuliah.. Huwaa... Teringin balik rasenye nak duduk kat kerusi keras tu. Jujur rindu zaman berebut-rebut nak duduk kat kerusi belakang before mule kuliah.. Owh, I tak gemar kerusi depan.. walaupun afdhol.. Sebab ia akan mengundang sakit leher. Of coz jugak I tak boleh cover rase sleepy and automatik akn jadi skema. Lost fokus maybe! Huhu..

Tapi sebenarnya, duduk kat depan tu la bagus.. More concentrate.. U akan rase dekat je dengan lecturer. And insyaAllah.. sebutir sebutir yang lecturer ckp tu cepat je sampai kat telinga u. Tapi.. semua tu depends la kan.. Kalau betul-betul fokus, yang duduk kat belakang pon boleh terer what, right? So, terpulang la.. jgn salah pilih tempat.. Time kuliah kasi perhatian 110%. Kasi tutup same handset @ silent modekan.. And ce korang kasi buang jauh-jauh segala masalah yang bersarang dalam kepale.. Jangan ikut same budak kat bawah tu.. Sebenarnye die hilang fokus mase kuliah sebab sesungguhnya die kelaparan..

Amat bersemangat.. Yea!! Amat fokus..


Dah ke kiri ke kanan.. Maybe tengah tanye perut nak makan ape lepas kuliah.,,

 

Owh.. Dah ketiduran sebab terlalu kelaparan..
Eh.. I rindu exam... Rindu sangat.. Nak exam.. nak exam.. (T_T)
bukan ape, sebab I rindu waktu I pulun study.. Mase tu  I akan lebih hargai mase I.. I akan sedar betapa pentingnya belajar.. I akan sedar betapa besarnye tanggungjawab I... and kat situlah I akan more close to Allah.. :') Astaghfirullah.. Moga I akan lebih sedar diri yang I lebih perlukan Allah dari segala-galanya..

Motif kat sini.. I nak kasi tau.. sape-sape yg tengah study.. study rerajin ok.. Never ponteng-ponteng.. And jangan lupe ambik feel mase kat dewan kuliah sebab nanti konpem korang rindu kat kerusi keras korang yang tak berape nak empuk tu and meja yang selalu korang conteng-conteng tu.. Have a great time buddies.. Kasi pokus ok!! Moga korang sume sukses biiznillah.. :)

Katekatebajetbest:
-Ilmu itu terlalu luas.. Kte memang tak mampu nak cover semue.. Tapi once u get a chance to learn, learn it!
-Jawab exam bagus-bagus.. insyaAllah moga hasilnye lagiiiii bagus..
-Jadilah student yang baek.. Yang tak kenal ape itu copy and paste..
-Sape-sape yang in progress wat tesis, kasi kuat same korang punye mental.. :)

-Love (^_^)

7 comments:

  1. salam. akak rindu exam??
    sy ade exam minggu depan. nak ganti?
    haha =P

    ReplyDelete
  2. waalaikumussalam wbt...
    a'ah siyes rase nk exam..hehe
    exam ape? sile inpom cepat.. akk nk study n ganti awk...hoho :p

    ReplyDelete
  3. exam pertengahan tahun.
    sy suke je exam. suasana senyap die semua kan. tapi yg nak study tu malas. haha

    tak pe la nnt ckg marah. termia kasih je la =P

    ReplyDelete
  4. Salam.
    Datang visit sini..dan baca entri :) nice blog~
    Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

    ReplyDelete
  5. saya suka exam tapi exam yang tak suka saya. tepuk sebelah tanganla kiranya. sedih betul.

    ReplyDelete
  6. hahaha...kte serupe kot nobita :)

    ReplyDelete

yang kisah