Wednesday, December 28

Wordless Rabu :: Belalang oh belalang

Bismillahirrahmanirahim...
Assalamualaikum wbt..


Wednesday, December 21

Am I gifted?

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Courtesy by: Mr.Google
As I look forward for one year ahead.. I sigh in relief that another fruitful year has gone by.. Alhamdulillah, Thank you Allah!!!

Tahun 2011 banyak masam, pahit, tawaq hebiaq dan of course manis macam gula kapas pink kat Giant Nilai.
Sometimes I wonder this is me??  A brave heart with naive? Can push herself with strong enough in facing a great life? OMR (Owh My Rabb)!! Merely with your permission I can stand, ya Allah.. :') Alhamdulillah, a great thanks to Allah!

Man la Yarham, la Yurham

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt..

Rasulullah SAW bersabda, "Man la Yarham, la Yurham.."-Hadis Riwayat Muslim. Maksudnya, barangsiapa yang tidak menyayangi, dia tidak akan disayangi.

Courtesy: Mr.Google

Wordless Rabu :: When I see ur eyes

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Tuesday, December 20

Unzur ma qol, la tanzur man qol..

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum wbt..

Salam ukhwah sahabat! Lama tak ke sini mencoret sesuatu. Kerinduan sudah~ 
Diharapkan kamu semua sihat di bawah rahmat Allah. (",)

Just wanna sharing something cool here. Aku tak letak mesej panjang berjela. Cukup sekadar ada input dan boleh diambil manfaatnya.

courtesy: Mr.Google

Tuesday, November 22

"Setiap orang kalau mahu jadi isteri, mahu jadi isteri yang baik.."

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

"Setiap orang kalau mahu jadi isteri, mahu jadi isteri yang baik.."

Pernah dengar kata-kata tu? Itu kata-kata yang aku suka. Selalu sangat dengar dalam tv. Dah hafal dan dah set dalam hati. Tapi nak jadi isteri yang baik bukan semudah mengunyah kacang. Semuanya berpaksikan kepada cinta Allah yang Maha Satu. Bila mana hati kita bulat dan tekad menyintai Dia lebih dari segala yang ada, matlamat dan impian itu akan mudah digapai dengan pertolongan-Nya. Tapi, cinta kepada Allah bukan sekadar kata nama yang hanya kita cakap dan diamkan dalam fikiran sebaliknya adalah satu kata kerja yang kita perlu gerakkan dengan amalan.

Courtesy: Google

Wednesday, November 2

Penghijrahan status

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah, hari ini ada kesempatan masa nak berkongsi sesuatu. Title di atas tidak tahu sama ada it's sound good or vice versa. Mulai hari ini, gaya penulisan akan berubah skema, ejaan akan full, segala titik noktah, koma dan seangkatannya akan digunakan secara berhemah mungkin. Penulisan sebelum ini mungkin terlebih santai dan banyak menggunakan short form. Itu tidak bagus untuk kesihatan bahasa. So, aku akan cuba memperbaikinya. Maybe it's called penghijrahan~

* Aku adalah ganti diri pertama buat masa sekarang dan tidak lagi sy seperti sebelum ini.

Sepanjang menjalani tempoh pantang di rumah, aku sedang berupaya menghabiskan pembacaan buku tulisan Abu Ahmad Fatanah, berjudul 40 Sifat Yang Dicintai Allah. Secara jujurnya, aku terkesan bab 39 iaitu 'Hati Sebagai Raja'. So, entri ini akan berkisar mengenai hati.

Courtesy: Google




Thursday, October 13

Annoying ke tak?

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah, kelas tak full untuk hari ini.. Amat seronok bila dapat relief kelas.. Yeah, kasi lagi, kasi lagi..sebab jujur ngaku sy suke... Its better than sy tercongok takde kerja.. Seronok melayan students. Sebab diorang banyak ragam.. :)

Para pembaca yang budiman, terduduknya sy disini adalah untuk bertanya satu soalan pada anda.. Adakah kejadian ini annoying ataupun tidak?

Sila jawab dengan jujur ye sayang-sayang sekalian.. :)


courtesy: Mr.Google

Wednesday, October 12

cantiknya awan yang biru

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt...

wordless wednesday :: Berdonat

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt...


mine

Wednesday, October 5

I ♥

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt....

If God brings you to it,
He will bring you through it.
In Happy moments, praise God.
In Difficult moments, seek God.
In Quiet moments, worship God.
In Painful moments, trust God.
In Every moment, thank God.

I
ISLAM

Wednesday, September 7

Wordless Wednesday :: i love pink

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..


Tuesday, September 6

Aku terima nikahnya

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt...

Courtesy: Google

"Aku terima nikahnya dgn si dia binti si ayah dia dengan mas kahwinnya RM..."
Bunyi macam senangkan? Ce faham makna simboliknya...

12 barisan di akhirat

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Suatu ketika, Muaz b Jabal r.a menghadap Rasulullah SAW dan bertanya: "Wahai Rasulullah, tolong huraikan kepadaku mengenai firman Allah SWT: "Pada sangkakala ditiup, maka kamu sekalian datang berbaris-baris"-Surah An-Naba':18

Mendengar pertanyaan itu, baginda menangis dan basah pakaian dengan air mata. Lalu menjawab, "Wahai Muaz, engkau telah bertanya kepada aku perkara yang amat besar, bahawa umatku akan digiring, dikumpulkan berbaris-baris menjadi 12 barisan, masing-masing dengan pembawaan mereka sendiri...."
Maka dinyatakan apakah 12 barisan tersebut:-

Barisan pertama
Diiring dari kubur dengan tidak bertangan dan berkaki. Keadaan mereka ini dijelaskan melalui satu seruan dari sisi Allah Yang Maha Pengasih: "Mereka itu adalah orang-orang yang sewaktu hidupnya menyakiti hati jirannya, maka demikianlah balasannya dan tempat kembali mereka adalah neraka..."

Istikharah Cinta

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum wbt..

Just put this lyric here.... Sangat tacing,, Sekian..

Courtesy: Google
Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini

Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta

Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Thursday, August 11

Ya Allah


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

courtesy: Uncle Google
"Ya Allah, bantulah kami untuk mengingati-Mu dan mensyukuri-Mu serta beribadat dengan baik kepada-Mu.

Just go away..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt.. 

Feeling tak berape hepi hari ni.. so just kasi luah same ini perasaan..Here it goes..

I wanna stretch the paper..
But it doesn't mean I'm quit..
Terrible emotion.. Lost passion!
Fullstop at the moment..
Just go away..

Hey, I wish you could see how much its hurt..
One day without.. I felt lost!
With sorrow and fears..
With pain and tears..
I can't stand myself..
But I can't let it go..
It seems ruin my day..
-Depressed- (*_*)

Wednesday, August 10

Rindu Aisyah Humaira

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt.. Salam 10 Ramadhan.. :)

Emm,  hari ni suasana opis so cool  ala-ala suasana kat tepi pantai nan indah menanti sunset dengan ombak menderu memecah pantai dihiasi dengan daun kelapa yang melambai-lambai ditiup angin sepoi-sepoi bahasa..Wiwiwiwi..
Tapi mood nak menaip tak berape nak keluar sebab keadaan perut yang terganggu dek panahan nasik lemak moreh itu... Oklah, ketidakupayaan untuk membebel banyak-banyak lagi sebab tenaga hanye tinggal berape joule je.. So just putting these pictures untuk katakan bahawasanya sy rindu same ini budak.. (T_T)
comey macam mama beliau..





Wordless Wednesday :: wo shi fei sha

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..

mine

Wo shi fei sha~

Tuesday, August 9

Rapuh


Bismillahirrahmanrrahim..
Assalamualaikum wbt...

Dua menjak ni jujur mengaku dah ter'addict' dengan lagu-lagu opick especially -Rapuh-
Siyes syahdu sebab meaning die ya Rabbi..speechless.. Memang tacing kalau kekorang denga.. (T_T).. 

Kat sini.. sy gamkan lirik die untuk kekorang hayati ye.. Moga ada manfaatnye!!

Allah cakap tutup aurat..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Salam 9 Ramadhan.. Alhamdulillah masih diberi peluang oleh Allah Maha Penyayang untuk terus menjalani ibadah puasa... (^_^)

Semalam dok belek-belek pesbuk kazen terbekenan dengan status beliau.. Siyesly like! So jujurnya sy telah mengkopi dan tampalkan status itu di sini.. Sekadar perkongsian yep.. Ce bace kekorang..

Ali : Awak puasa?
Minah : Yela..
Ali : Kenapa awak puasa?
Minah : Bodohnya awak..kan ALLAH suruh puasa, saya puasa la..
Ali : Kenapa tak tutup aurat?
Minah : Eh, suka hati sayala..hak masing2.. 
Ali : Owh..tp kan ALLAH yg suruh kita tutup aurat..

Friday, August 5

Hate no one!

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt...

Sesimpel simpel tajuk entri kat atas tu..just nak quick update.. Sekarang sume mende nak quick... Di celah-celah mase yang makin singkat ni.. Terase macam nak tempek jugak mesej ni..

courtesy: Uncle Google
Dalam hidup ni... jangan benci kat orang.. Tak baek! Allah tak suke.. Kita hidup bukan sorang-sorang.. So berbuat baek la dengan semua.. Walaupun ade sesetengahnya tak berkenan and tak suke kite, tak mengape~ Kite kasi suke kat semua ok?

Thursday, August 4

Medan topup pahala

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum wbt..



`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
                     /▌*˛˚ღ •˚
selamat menyambut bulan ramadhan  ♥♥ ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥


Salam Ramadhan Al Mubarak buat semua muslimin dan juga muslimat.. Moga ibadah kita pada Ramadhan kali ini lebih baik daripada sebelumnya.. aameen.. :)

Ehem.. Time puasa ni memang banyak dugaankan..? Lagi banyak Allah uji lagi banyak Allah sayang.. Time puasa la kesabaran punye level kene upgradekan.. Di samping kite nak topup amalan.. sume lesen mulut, telinge, mate kene renew right? Sume kene kasi jage..kasi servis and kasi kuase... kasi kuase kat mulut untuk sentiasa zikir sebut nama Allah n mengaji.. kasi kuase kat mate untuk sentiasa pandang tempat sujud beribadah kepada Allah..kasi kuase kat telinge untuk sentiase dengar ayat-ayat suci Al-Quran, tazkirah n motivasi... nicekan?

Friday, July 29

Sanah helwah ya gamilah~

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Just quick update here!
SANAH HELWAH ila HABEBTE, aisyah a.k.a Sjahrony's daughter..

May The Almighty bless u my dear... Bahibbak aawi ya gamilah..

Miss her so damn much! Aisyah da tallest one..wiwiwiwi

Interview ketiga kali!

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah.. Pagi ni dapat panggilan untuk di'interview'.. (^_^).. Orait what kan.. At least ade jugak diorang berkenan ng sy! Wah nice..Syukur.. Just nak buat yang terbaik.. Hopefully hasilnya pon amat baik, insyaAllah.. (^_-)

Emm.. On becoming Tuesday is my third interview sepanjang hidup sampai saat ni.. Amat tak kesah jawatan ape diorang nak offer.. Tapi ganti cikgu bersalin tu nice kan.. Hehe.. Yang penting experience!! Moga Allah permudahkan sumenye.. InsyaAllah.. Aameen..
courtesy: Mr.Google
Eh.. Just nak jot down here some tips untuk interview.. Kekorang jangan shegan2 nak add on tips yang kekorang rase best kat comment space yep! Maybe it wills help me..InsyaAllah.. :)

Thursday, July 28

Al-Fatihah

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Sesungguhnya Allah itu Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani.. Daripada Dia kita datang dan kepada Dia juga kita kembali..

AL-FATIHAH buat arwah ibu saudara tersayang.. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.. Aameen ya Rabb..  (T_T) 

Wednesday, July 27

wordless wednesday :: besday aku

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum wbt..




Nak jugak taip.. "I MISS KEKORANG KEKAWAN YG BEST!!"

Thursday, July 21

Take a look!

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum wbt..

Just nak taruk those pictures untuk jamu mate kekorang... Take a look peeps!
m0on
Pantai Merdeka
Love that keawanan kebiruan n kelautan
Thanks beliau :)

katekatecomeymcmteddybear: 
- Sayangi segala makhluk n ciptaan Allah..
-Rindu laut, ombak, awan...
- Take care kekorang dalam kurungan amik berat..

*sume bloglist sy akan diupdet esok insyaAllah.. sowi kekorang..

Wassalam..

Thursday, July 14

"THE MORE YOU THANK ME, THE MORE I GIVE YOU"

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt...

ALLAH SAYS: "THE MORE YOU THANK ME, THE MORE I GIVE YOU"

Allah berfirman maksudnya, " Maka ingatlah kepadaKU,nescaya AKU ingat padamu," "Sesungguhnya dengan berzikir kepada Allah SWT dapat menenangkan hati".


Wednesday, July 13

thanks beliau... (^___________^)

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt,,,

Alhamdulillah.. After lunch td, bukak email.. dpt email.. Lepas attach-attach dapat pics.. Yea!!
Terima kaseh beliau... :)




Tuesday, July 12

I'm pregnant! :')

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

"Alhamdulillah...I'm pregnant!! Syukur ke hadrat Allah atas anugerah dan rezeki yang tak ternilai ini...Moge baby yang bakal lahir nanti jadi anak yang soleh dan solehah, aameen ya Allah.. "


"Doakan ye kawan-kawan..Moge Allah permudahkan segalanya..."

Pahala berselawat..


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum wbt,,,

Tetibe rindu nak denga lagu ni.. So terus call pakcik Gugel suruh die call pakcik Youtube..Haa.. terus jumpe.. Lalu sengaje memasukkan video ini pun... Same2 kite denga n hayati lirik die yep!!! 

Ce ikut nyanyi eh.. Automatically kite akan berselawat... Pahale free ni kekorang... So ape lagi... Moh le kite berselawat yeop n yong... :)

Monday, July 11

"Nanti dah tua sembahyangla.. Bukannye I jahat pon.."

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Google!
Tak pelik kalau zaman sekarang ramai lagi orang yang tak kesah pasal solat.. Dunia akhir zamankan.. Memang ceni.. Kalau ade yang tegur pon.. ni la antara jawapan hamba-hamba Allah yang penah singgah kt telinga sy..

1- "Pasal solat tak boley pakse.. Terpulang kat individu la.. "
2- "Nanti dah tua sembahyangla.. Bukannye I jahat pon.."
3- "Eh..at least kalau I ganti puase I solat.. Okla jugak daripada tak solat langsung"
4- "Tak tau sangat nak solat..Dulu mase keje opis lame tak siyes sangat nak solat.. Asyik tertinggal.. "

Wahhh.. takku sangka itu jawapan yang terbit dari sanubari kekorang... Honestly orang yang solat pon takut solat diorang diterima Allah atau pon tak.. Masakan pulak orang yang tak solat.. Ya Allah.. Moga solatku diterima Allah dan dapat mencegah dari melakukan perkara mungkar..~~

Friday, July 8

~All praise is due to Allah~

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Today is not a fairy tale.. Today is a reality.. To face different matters day by day.. To confront different faces everyday.. To find the best solution for customers.. To find the available seat for them.. Only try the best to help them to get the special fare..Wauu.. Simple kot kan.. Tp maen otak maa.. A lit bit stress once booking have been cancelled by airlines.. Owh it will be complicated but its nice!! Tak mengape.. Sheronok! :)

G0ogle- Wah.. Sheronok!!
So far di hari Jumaat yg mulia ni, rutin sume staff bace Yassin berjemaah pagi tadi berjalan lancar, meeting sejam dua jam lepas tu pon ok, alhamdulillah.. Tapi td sempat kena tegur dengan bos besaq.. sebab khusyu' drawing smpai tak take note ape beliau cakap..<-- itu kate2 bos.. Tp realitynya.. telinga ni terpasang n catat je minit mesyuarat..hehe..

Sunday, June 5

telepas empat nasik minyak... (T_T)

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Tersebutlah kesah perkahwinan semalam, 4 Jun.. 4 kenduri kawen sy telepas.. Maksudnye, 4 rumah sy tak g makan nasik minyak. 4 org kengkawan kawen la sy tak tengok.. Macam-macam jenis makanan la sy tak rase.. Mesti sedap ayam masak merah ke.. gulai daging lembu n kebau ke.. daging masak dinding ke.. dalca ke.. ayaq asam n sume2 tu la.. Syok no p makan kenuri.. Tambah-tambah roomates sendiri kawen.. Tudia opkoz la cedey tak p walimah depa.. (T_T) Tapi takpela.. takde rejeki sy... 

Sumber: Pak cik Google... Tade ke sape-sape nak wat free delivery nasik minyak? (T_T)

Kisah Kak Jiji yg da selamat nikah..Yea!!
Beliau merupakn kazen my mum.. Maseh sweet 25 n berkahwin dengan org Kedah..
Status di hati sy: My best geng waktu kecik.. Teman sepermainan maen kawen2, maen bola sepak n maen zeropoen.. Love her so much sbb banyak kenangan bersama.. She's the only one to  blame sbb penah berjaya menyuruh sy minum minyak gas kat bendang arwah nenek.. Neno neno smpai emergency room.. tp alhamdulillah.. sy maseh berhidup :)

Tade tajok..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah.. sy masih berkudrat dan semangat nak post entri kali ni.. Maybe sebab diri ade rase free.. Alhamdulillah.. :)

Yeaa... akhirnya da abis practical selama 5 bulan 2 minggu... Alhamdulillah, seronok! Seronok sbb da abis.. Allah permudahkan semuanya.. Syukur! (^_^)

After 20th May hari tu, sy dah ade keje baru.. Just counting day 1 2 3 nak grad.. December tu bulan doblas ok! Bercinta jugak nak tunggu grad.. Aiyark!! Tapi, tak tau la lg, sempat ke nk grad, sempat ke nk jumpak bulan doblas.. Umur kite, kite xtau.. Semua tu Allah punya kuasa.. Allahuakbar.. Moga masih ade kesempatan, insyaAllah.. :)

Eh.. Entri ni rasenye nak kasi simple sebab dah lame tak berblog.. Rase canggung nak menaip segala.. Jari-jari pon da pakinsen nak tekan sane sini.. Huwaa.. Tapi, alhamdulillah, maseh kenal huruf abc!

Friday, April 29

I rindu nak exam!

Bismillahhirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Hari ni dah Jumaat, alhamdulillah.. Fikiran rini banyak melayang-layang ke era kegemilangan mase kat kampus.. Rindu dewan kuliah.. Huwaa... Teringin balik rasenye nak duduk kat kerusi keras tu. Jujur rindu zaman berebut-rebut nak duduk kat kerusi belakang before mule kuliah.. Owh, I tak gemar kerusi depan.. walaupun afdhol.. Sebab ia akan mengundang sakit leher. Of coz jugak I tak boleh cover rase sleepy and automatik akn jadi skema. Lost fokus maybe! Huhu..

Tapi sebenarnya, duduk kat depan tu la bagus.. More concentrate.. U akan rase dekat je dengan lecturer. And insyaAllah.. sebutir sebutir yang lecturer ckp tu cepat je sampai kat telinga u. Tapi.. semua tu depends la kan.. Kalau betul-betul fokus, yang duduk kat belakang pon boleh terer what, right? So, terpulang la.. jgn salah pilih tempat.. Time kuliah kasi perhatian 110%. Kasi tutup same handset @ silent modekan.. And ce korang kasi buang jauh-jauh segala masalah yang bersarang dalam kepale.. Jangan ikut same budak kat bawah tu.. Sebenarnye die hilang fokus mase kuliah sebab sesungguhnya die kelaparan..

Amat bersemangat.. Yea!! Amat fokus..

Thursday, April 28

Dua bulan ini..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah.. Secangkir kesyukuran diri ini panjatkan buat Tuhan semesta alam, Allah Azzawajalla kerana dengan izin, rahmat dan limpah kurniaNya sy masih hidup di bumi Allah yang luas ini.. Syukur... :)

My last entri before dengan this latest one.. menunjukkan selang masa yang memang lama untuk sy kembali aktif berblogging.. Owh itu gara-gara takde feeling.. Kebizian mencengkam.. kemalasan menyaluti.. kesemputan line merajai.. That is why, entri tak berganti-ganti.. And maybe empunya diri dah pandai cover emosi..,, kot?? Emm..tu sume mungkin.. :)

Eh.. Maaf ye untuk yang sudi menjenguk entri, membelek-belek, kasi up nuffnang n yg kasi tinggal sama itu jejak.. Sy tak terbalas kunjungan korang... Sori :(  Sepanjang peninggalan ni..sy dah berjaye lupe password nuffnang.. So sy xboleh nak godek-godek segala same itu En. Nuff..
Bersumberkan En. Google :)

Monday, February 14

Khutbah Terakhir Rasulullah SAW..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..
 

Sempena Maulud Nabi Muhammad SAW pada esok hari, sy nak share mengenai khutbah terakhir daripada Nabi Allah, Muhammad SAW yang sy bace kat iluvislam.com. Khutbah ini disampaikan pada 9hb Zulhijjah tahun 10 Hijriah di Lembah Uranah, Gunung Arafah.. Bacalah.. Moga kita sama-sama mendapat manfaatnya, insyaAllah.. Aameen ya Allah..

Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak kukatakan, Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu dengarlah dengan telti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir disini pada hari ini.

Thursday, February 10

eh terjoin pulak...

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Hari ni hari Khamis n malam ni malam Jumaat..Esok penghulu segala hari..Dah Jumaat..Alhamdulillah! Sabtu Ahad tak payah pergi opis..Bercutiiii.. :) Emm.. Sy dah buat pakatan rahsia dengan Encik Aiman nak pulang ke Ipoh for mengezutkan si Muaz, my kazen yang sedang sedap-sedap berehat after jatuh terpijak bola ping pong tempoh hari.. Kasihan deh lo...huhu.. Tapi my mum cakap beliau dah ok..alhamdulillah.. Eceh..gumbira la si Mummy n babah sy menerima kedatangan anak-anak manje mereka berdua itu..Konpem segala bil naik lagii..heheheee..

Eh..baru perasan sy dah melalut jauh dari tajuk entri yang tertera di atas.. Berbalik kepada tujuan asal,, sy nak cakap yang ni sebenarnya.."Eh..sy terjoin pulak...." Terjoin ape?? Tu haa kat bawah..

 "Rakyat Malaysia perlu bantu membantu dalam hal kebajikan tanpa mengira bangsa kerana ....."

Wednesday, February 9

misi kahwin tahun ni...coming very soon...

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..


Alhamdulillah, 2 3 hari ni dapat banyak jemputan kahwin kawan-kawan.. Semua dari kawan-kawan sekelas waktu form 5 dulu, kelas 5 Arab Sains (5ASc).. Daripada 39 orang classmates sy, 2 orang dah selamat berkahwin.. Alhamdulillah.. :) This year.. 1, 2..eh 5 orang kawan sy tgh q n berdebar-debar tunggu tarikh walimah.. Hehe.. Bestnye..sebab sy pon tak sabar-sabar nak makan nasik minyak diorang.. :D

Tuesday, February 8

Sy cool kot?

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Hari ini amat santai.. Kerja kurang tp sy tak seronok..Boring.. Dok merapu n merayap baca blog kawan-kawan.. Pastu, dok sedap buat laporan tiba-tiba Allah kasi petunjuk.. Alhamdulillah.. Allah tunjuk lagi kebenaran... Kebenaran pasal persahabatan.. Sebelum ni sy dah buat entri pasal jujo.. Payah sangat aih bila kawan terlebeh concern kuasa dua. Segala benda nak korek n nak tau.. At least kasi la pribasi a.k.a privasi kat diri ni.. Aishh.. Takkan semua benda nak share n nk kasi sure heboh. Jujo ngaku ni memang geram tahap gaban.. Tapi sy cool..Tak heran sangat..dalam kurungan maseh senyum-senyum :D

:)
 Eh jap ni entri bukan nak mengaibkan sapa-sapa.. Sy publish jugak sebab bermotipkan untuk kita lebih kenal mana kawan yang jujo n vice versa..  Dalam hati rawan, sy masih nak gelak.. Hehe.. Kelakar la berdepan dengan orang yang pretend and hide something.. Terkulat-kulat jugak la kan.. Cuma nak pesan, berkawan ada rule.. Pertama hormat, kedua, sayang...ketiga..saling mendoakan.. keempat..saling percaya.. Tak tau la pulak ada rule untuk godek n korek segala privasi kawan n pastu jaja merata.. Sy tak vote this rule! Respect tu susah eh? 

Wednesday, February 2

Khabar dari Egypt..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah..segala rasa kesyukuran sy panjatkan buat Allah Maha Memelihara..
Hati sedikit lapang dan kembali tenang.. Terima kasih ya Allah.. :')

Hari ini buat pertama kalinya, dihubungi selepas kelosan kekontekan dengan si kejauhan di Egypt.. Mereka sudah boleh on9.. Nicekan? alhamdulillah.. Moga ibu bapa, sanak saudara, dan sahabat-sahabat gembira dapat menghubungi anak-anak dan rakan-rakan di sana.. :)

credit to Fatehah Fadzil.. :)

Sunday, January 30

ke'alone'an

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

"Manusia merancang, dan Allah juga merancang..dan perancangan Allah adalah sebaik-baik perancangan."

Sy tidak merancang untuk menerbitkan sebarang entri dalam masa terdekat ini, tetapi peluang itu datang tanpa diundang..Hikmahnya amat manis kerana sy dapat meluahkan rasa masam, manis, pahit, kelat, tawar mengenai perasaan sy tika ini.. Tapi.. tapi..

Sukar dimengerti perasaan ini. Sy gagal mengkategorikannya. Fikiran menerawang..Drawing block sy dilakarkan dengan seribu lakaran..Ke kiri dan ke kanan..Tapi hati kosong. Melukis kali ini tiada feeling walaupun sy seakan-akan tekun dan pulun menyiapkannya. Hati kosong..zero..empty.. keRISAUan mungkin.. Segala urat di kepala juga mungkin bersimpul-simpul angkara keligatan otak sy berfikir. Owh itu joke semata..

Thursday, January 27

::::m-e-m-b-e-k-u::::

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Salam rindu untuk semua kawan-kawan sy.. Maaf dah lame tak update n xjenguk korang.. Moga Allah sentiasa merahmati kita semua..aameen :)

Jangan kasi hati beku dr mengingat Allah :)
Buat masa ni, sy membeku dari mengeluarkan sebarang entri..Kesibukan berpraktikal membataskan idea-idea untuk dimuntahkan di layar skrin ini..Anda sekalian..silelah jaga diri sebaik mungkin..Jangan nakal sangat n berhidup dengan baik eh..

Sunday, January 16

entri takde tajuk~

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah.. pagi yang amat berkat, hati terasa aman dan lapang.. Terima kasih Allah kerana masih memberi peluang untuk diri ini mengecapi rasa berhidup dan bertabah. Alhamdulillah, syukur..

Sudah lama sy tak memesrakan diri dengan rasa berblog. Halangan ketidaksembuhan lappy dan kekurangan makanan pada encik Berukband membuat dunia sy sedikit sepi. Ampang menjadikan sy untuk kembali berjinak dengan bidang meluahkan perasaan pada drawing block.. Jiwa sy sedikit kacau sebelum ini sebab sy tiada saluran yang betul untuk mencurahkan rasa. Hal sedemikian itu membuatkan otak sy sedikit tercedera bahana terlalu tepu menyimpan pelbagai entri untuk di'share'kan.. Lembaga pemfilteran hanya berkenan meluluskan entri ini untuk dibahaskan.. Segalanya mengenai rasa ini..TERIMA KASIH..


Courtesy: mR.gOOGLE